بهترین نرمافزار یا اپلیکیشن برای گوش دادن به پادکست
اجازه دهید با شما صادق باشم!
عنوان «بهترین» نه تنها برای این پُست، که برای اغلب پُستهای مشابه که به معرفی محصولات میپردازند تنها عنوانی پرطمطراق است! چرا که بیشتر مواقع نمیتوان بهترین را پیدا کرد! افزون بر این باید خاطرنشان کرد که این «بهترین» همیشه از دیدگاه گوینده است! با این توضیحات برویم به سراغ بهترین نرمافزارهایی که از دید بنده میتوانید برای گوش سپردن به پادکستهای مورد علاقهتان از آنها استفاده کنید:
نمایی از رابط کاربری AntennaPod
۱- AntennaPod
اولین گزینه برای من، گزینهایست که مرا از محدودیت نجات میدهد! آنتناپاد نام نرمافزاری متنباز و آزاد است که میتوانید آن را بر روی گوشیهایی با سیستم عامل اندروید و iOS نصب کنید. رابط کاربری مناسب آن، امکان انتخاب زمینه تیره و روشن، امکان دانلود و سپس گوش سپردن به صورت آفلاین به پادکستها، امکان جستجو در میان همه پادکستهایی که در اپل آیتیونز و اپل پادکست، پادکست ایندکس و جیپادر ثبت شدهاند تنها بخشی از جذابیتهای این نرمافزار کاربردی است! همانطور که احتمالا میدانید بیشتر پادکستها در یکی از موارد بالا ثبت شدهاند و بنابراین تنها با دانستن نام پادکست چه به زبان فارسی و چه با زبانهای دیگر میتوانید به راحتی پادکست مورد نظرتان را پیدا کنید! مهمترین دلیلی که برای من جذابیت دارد همانطور که در ابتدا ذکر کردم رها شدن از بند محدودیت است! بطور مثال وقتی شما یکی از اپلیکیشنهای پادگیر را نصب میکنید، تنها به پادکستهای ثبت شده در آن دسترسی دارید! مثلا در اسپاتیفای فقط پادکستهایی را مییابید که در آن ثبت شده باشند؛ یا در کستباکس نیز به همچنین! برخی پادکستها همه جا در دسترس نیستند. اما با آنتناپاد دیگر چنین محدودیتی نخواهید داشت. علاوه بر قابلیت جستجو، این نرمافزار قدرتمند قابلیت عضویت در خوراکها یا RSS Feeds پادکستها را نیز دارد و شما میتوانید با داشتن فید یک پادکست و وارد نمودن آن در این نرمافزار، در آن پادکست مشترک شوید و به محض به روز شدن پادکست پیام بروزرسانیاش را روی دستگاه خود دریافت نمایید.
نقطه ضعف: امکان نظردهی برای صاحب پادکست وجود ندارد. مثلا شما در کست باکس یا شنوتو می توانید نظرتان را بر روی هر قسمت بیان کنید اما چون ماهیت این نرمافزار متفاوت است، چنین امکانی را ندارید.
نمایی از رابط کاربری شنوتو
۲- شنوتو
گزینه مناسب بعدی از نظر من شنوتو است. شاید با دیدن این گزینه تعجب کرده باشید و انتظار داشتید که CastBox را معرفی کنم! اما خب این اپلیکیشن کارآمد و خوب ایرانی میزبان صدها پادکست خوب فارسی زبان است. پس چرا که نه؟! چرا باید همیشه سراغ گزینههای خارجی برویم؟! بسیاری از پادکستهای منتشر شده روی کستباکس یا از فید شنوتو استفاده میکنند، یا توسط شنوباکس تولید شدهاند یا دست کم در شنوتو نیز در دسترس هستند!
نقطه ضعف: گاهی مواقع به خصوص در نسخههای قدیمیتر باگ و لگ داشت. اما در نسخههای جدیدتر کمتر با مشکل مواجه میشویم. البته شخصا ترجیح میدهم از اپ ایرانی حمایت کنم! هر نرمافزاری در ابتدای راهش قطعا بارها و بارها به مشکل خورده و به روز شده تا تجربه کاربری بهتری را فراهم کرده!
نمایی از رابط کاربری CastBox
۳- CastBox
از حق نگذریم کستباکس نیز نرمافزار بدی نیست و از نظر رابط کاربری، رابط کاربری نسبتا خوب و روانی دارد. البته به عنوان یک پادکستر (کسی که به تولید محتوا در قالب پادکست میپردازد) باید عرض کنم که خیلی هم محل مناسب و قابل اعتمادی برای اینکه بعنوان میزبان مورد انتخاب قرار گیرد نیست! فیدهایش گاها از دسترس خارج میشوند و آمار درست و حسابیای هم به پادکستر نمیدهند! اما برای شنوندگان گزینه خوبی به شمار میآید. امکان اشتراک در پادکستها، در دسترس بودن بیشتر پادکستهای فارسیزبان و امکان نظردهی روی آنها از جمله مزایای استفاده از این نرمافزار است.
به جز موارد بالا حتما نرمافزارهای دیگری هم هستند. مثل اسپاتیفای، TuneIn ، ناملیک و ... که هر کدامشان نقاط ضعف و قدرت خودشان را دارند. اما همانطور که در ابتدا عرض کردم، نتیجه تجربه استفاده من از اپها چه به عنوان شنونده و چه به عنوان انتشار دهنده محتوای پادکست رایگان، گزینههای بالا بود که با هم مرور کردیم. شما هم اگر نظر دیگری دارید برای من بنویسید.